Christin Clausen Bruun
Christin lever livet i färg mitt i centrala Malmö tillsammans med sin familj på 74kvm. Hon har en husdröm på landet och på vardagarna driver hon sitt eget företag som kreatör och content developer.
Annons

Hej sumpis

Annons

Jag känner mig sumpig. Jag underpresterar på samtliga områden i livet just nu. Hur mycket man än försöker rationalisera känslorna så är det fortfarande en trist situation att behöva, än en gång, ringa till både kompisar och jobbet och säga ”hej, jag kan inte komma för jag vabbar”. Huh, det är som att otillräcklighetskänslorna puffar kuddarna i soffan, sätter sig till rätta, lutar sig fram över soffbordet, där jag ligger uppdukad, och säger ”Mmm, och vad här vi här då”.

Annons

Sen har vi den andra sumpen. Den som faktiskt kan jämföras med en kaffesump. Det går snabbare att förklara då. Använd, kategoriseras som restavfall,  är geggig och tappa för fan inte den i golvet. Beskriver min status ganska väl. Men man kan säga att jag tappades i golvet när Idun kissade ner hela mig när hon satt i mitt knä och åt min mat igår. Imorse vaknade jag bedrövlig. Så jag bestämde mig för att tvätta håret idag. Det är en klen tröst, men trots allt en tröst när något på kroppen är helt och rent. Det och att ta på sig rena kläder. Myskläder förstås, men har insett att jag känner mig lite mindre sumpig när jag tvättar håret och tar på mig något helt och rent. Ett lifehack är faktiskt att ha myskläder som är som ett set. Typ mysklädernas variant på en kostym. Booom, moderåd direkt catwalken på kapellplan i Malmö!

Raljera hjälper också (inte att missta med bottenlöst klag och gnäll, för det finns en läkande humor i en raljerande ton).

Annons

Och jo, precis innan Idun kissade på mig igår, eller nåja, ett par timmar innan fick jag reda på att Baaam ska lägga ner i februari. Happ. GPS:en ska bara dirigera om oss, sen är vi på banan igen, hoppas jag iaf.  Förresten, blir toppenglad för alla förslag på inlägg. Inte minst nu när vi står inför ett nytt boendekapitel, skriv gärna vad ni önskar! Jag tycker ni har kul idéer. Och så fort vår nuvarande lägenhet är såld och signerad ska jag djupdyka in i den nya – med er om allt går vägen!

Och som pricken över i så lärde sig Idun en ny mening igår innan hon blev sjuk, som passar ganska så ypperligt i sammanhanget.

Jag vill inte. 

6 kommentarer till “Hej sumpis”

 1. Liv skriver: 1 december, 2021

  Neeej ska Baaam lägga ner?! Här finns ju de bästa bloggarna!
  I övrigt önskar jag fortfarande ett husinlägg om ert sommarställe!


  1. midis skriver: 1 december, 2021

   Ja, så trist!! Och just det, förlåt! Skriver upp alla önskeämnen prick nu! Det blir ett perfekt inlägg att skriva när vi har jullov i huset!


 2. Hanna skriver: 1 december, 2021

  Orkar inte skriva något välformulerat (pga just sumpiget och magsjuka barn) men: igenkänning på det du beskriver!!! <3


 3. WB skriver: 1 december, 2021

  Önskar inlägg om ALLT som har med inredning att göra, för tycker du har så fin stil! Men kanske kul med ett inlägg nya vs. gamla lägenheten – kommer ni färgsätta annorlunda, göra på något annat vis för att lägenheten är på annat vis osv. Älskar nörda ner mig i sånt 🤓

  Tycker också du har en fin klädstil! Och tycker din inredning och klädstil verkar gå lite hand i hand när det gäller färgskala. Så ett inlägg om hur du tänker när det gäller färg; är det utstuderat, magskänsla, slump osv. För du har verkligen fina färgkombinationer!

  Sedan gillar jag allt som är Malmövardag, stort som smått😊


 4. Maria skriver: 2 december, 2021

  Min absoluta favoritinlägg hos dig är när du delar din vardag, ups and downs, livet som tvåbarnsförälder, otillräcklighet osv. Älskar din ärlighet och dina inlägg är de bästa på www. Tack för att du är du!❤️


 5. Liv skriver: 3 december, 2021

  Om du känner dig bekväm med att visa upp nuvarande lägenheten mer när den blivit såld kanske du kunde visat sånt ni byggt själva i den och anpassat efter era behov.
  Alla olika DIY-projekt som blivit både lyckade och gärna ‘misslyckade’ för den delen också, hur skulle ni gjort annorlunda idag eller nåt sånt.


Dela på:
Laddar