Christin Clausen Bruun
Christin lever livet i färg mitt i centrala Malmö tillsammans med sin familj på 74kvm. Hon har en husdröm på landet och på vardagarna driver hon sitt eget företag som kreatör och content developer.
Annons

Gott nytt allt, livet!

 

Jag vet inte varför jag känner sånt motstånd att uppmärksamma att 2021 är slut och att nästa år håller på att börja. Det känns som en kombination av att inte vilja jixna något och känslan av att ha hittat en skatt som jag vill behålla för mig själv ett tag.

Annons
Annons

2021 var en transportsträcka för mig. Varken dålig eller monumental, men många saker landade. Jag lät mig känna saker jag ignorerat, vågade säga hejdå till saker jag var rädd att jag skulle sakna och nosat nyfiket på annat. Det här hänt ganska stora saker både privat och på jobbet. Det sistnämnda kommer jag berätta mer om längre fram. Samtidigt så köpte vi en ny drömlägenhet och sålde den vi växt upp i. För blotta ögat ser allt ut precis som vanligt, men förändringarna väntar runt hörnet. Jag ser framemot allt, känner pulsen rusa, magkänslan är intakt.  Men några konkreta saker på tröskeln till 2020 då? När jag legat på soffan idag har jag tänkt på:

 1. Att allting går så smärtfritt som det går med flytt hit och dit. Inga oväntade händelser, inga sura miner, bara kroppsarbete och inredningsdrömmar. Det känns som att den måste vara med för det kan vara en deal breaker, om den processen läcker mer energi än väntat.
 2. Shoot me, men jag längtar efter en solsemester med min familj. Jag spenderar gärna två av årets femtiotvå veckor på antingen Mallorca eller i Italien.
 3. Jag vill vara ensam hemma en vecka. Typ skolka från familjelivet.
 4. Hitta en barnvakt till barnen som de gillar och som vi är trygga med. Vi behöver avlastning och livet (med både avstånd och sjukdom) har krånglat till det, inget att hymla om.
 5. Fortsätta läsa en bok varannan månad. Gud vad mitt inre och mitt sinne har mått bra av det. Tangenterna flyger dessutom lättare som en bonus.
 6. En pampig 35-års fest!
 7. Nu kom Idun och störde mitt dagdrömmeri med en blöja full av verklighet….
 8. ….allt är livet och jag vill ha allt som är livet!
Annons

 

8 kommentarer till “Gott nytt allt, livet!”

 1. Ajli Müller skriver: 1 januari, 2022

  Gott nytt år och tack för att jag fått hänga här, det har varit gott. Jag ser fram emot 2022 och har inlett med bravur faktiskt, utan att ha så storslagna saker för mig. Vilket jag ändå inte ville! Jag har uttryckt min dröm för 2022 att vara som en hippie utan hasch. Vilket kanske inte låter så kul – vet inte!? Men jag menar vänligheten, kärleken, kreativiteten, blommorna, barfotadansen, konsten, friheten – och så ovanpå det nykterheten (vilken då aldrig var hasch för min del, men det låter finare med allitterationen).

  Stor kram till dig och din fina familj


  1. midis skriver: 2 januari, 2022

   Förstår helt klart! Det är så jag önskar mitt eget år, fast utifrån mina egna utmaningar såklart. Jag vill ha lugn och ro och kul i kombination 🙂 Gott nytt år!


 2. Ann-Sofie skriver: 1 januari, 2022

  Tack för att du delar med dig! Din blogg var en ny upptäckt förra året. Uppskattar även att njuta lite av Malmö (❤️) då jag numera bor utomlands.
  Gott Nytt År!


  1. midis skriver: 2 januari, 2022

   Amen tack! Så kul att höra. Snart blir det nya vyer i min Malmövardag, can’t wait. Gott nytt år! <3


 3. Jonna skriver: 1 januari, 2022

  Gott Nytt 2022! Och ett litet tips inför flytten från småbarnsfamilj med typ jämnåriga barn som just flyttat under gångna hösten – låt flyttfirman packa! Det tar tillräckligt med kraft (och tid!!) att komma i ordning efter flytten, utan att tiden innan ska vara ett packningskaos och hemmet dessutom en death trap för en våghalsig tvååring.


  1. midis skriver: 2 januari, 2022

   Tack!! Och detta tips alltså! Hade ingen aning om att… man ens kunde det? Men nu har jag hört ett par som rekommenderat det så ska googla fram en lösning. Alla tips uppskattas <3


   1. Liv skriver: 3 januari, 2022

    Hemfrid erbjuder flyttpackning och det var inte ens speciellt dyrt tyckte jag nu när min mamma flyttade och vi köpte till det. Tips också att Hemfrid, om ni använder dom, har flytande priser. Vissa dagar i månaden är en hel del billigare så värt att kolla olika alternativ om ni har möjlighet till flexibel inflyttning. Man kan be om offert på deras hemsida och se priserna direkt där också.


 4. Jonna skriver: 9 januari, 2022

  Flytt4you packade en dag, flyttade nästa och städade den tredje. Hur smidigt som helst och för en struntsumma i sammanhanget.


Dela på:
Laddar